Country: Greece

Η ΕΝΤΕΚΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. είναι εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ανήκει στην ομάδα εταιρειών της ΕΝΤΕΚΑ. Κατέχει και λειτουργεί ένα αιολικό πάρκο ισχύος 2,7MW.

Η ΕΝΤΕΚΑ αποτελεί μια ομάδα εξειδικευμένων εταιρειών με σημαντική τεχνογνωσία στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την κατασκευή και λειτουργία αιολικών σταθμών και μακροχρόνια συμμετοχή στην ελληνική αγορά ενέργειας. Διαθέτει χαρτοφυλάκιο υπό ανάπτυξη έργων συνολικής ισχύος περί τα 900 MW, ενώ η ΕΝΤΕΚΑ έχει ασχοληθεί διαχρονικά με την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ

συνολικής ισχύος μεγαλύτερης από 2.500 MW. Μεταξύ άλλων, η ΕΝΤΕΚΑ ήταν από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με την ανάπτυξη θαλάσσιων αιολικών πάρκων [η

ανάπτυξη τέτοιων έργων έχει ανασταλεί (Ν.3851/2010), ενώ αναμένεται η επανεκκίνησή της σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα]. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς που κατέχεται από εταιρείες της ΕΝΤΕΚΑ ανέρχεται σε 65MW (60 MW σε Αιολικά Πάρκα και 5 MW σε Φωτοβολταϊκά Πάρκα). Τα στελέχη της ΕΝΤΕΚΑ διαθέτουν πολυετή εμπειρία στην εκπόνηση εξειδικευμένων τεχνικών μελετών που σχετίζονται με την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ (ανεμολογικές, ενεργειακές, οικονομικές, περιβαλλοντικές κ.λπ.) και βαθιά γνώση του κανονιστικού, περιβαλλοντικού και λοιπού θεσμικού πλαισίου που άπτεται της αδειοδότησης έργων ΑΠΕ. Έχουν παρουσιάσει πρωτότυπες μελέτες σε διάφορα επιστημονικά πεδία του κλάδου της αιολικής ενέργειας σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ρόλος στο ASSURE:

Ο σχεδιασμός της αρχιτεκτονικής λύσης και ο ορισμός των προδιαγραφών του προτεινόμενου εργαλείου και των ιδιοτήτων λειτουργίας του (functionalities) με βάση τις απαιτήσεις των χρηστών, την ανάλυση των περιπτώσεων χρήσης (use case scenarios) και τις τρέχουσες τάσεις της τεχνολογίας.